Rotterdam! …en nu?

In 1950 werd En Toch… Rotterdam uitgebracht. In deze filmsuite van journaals en documentaires werden de veerkracht van de stad en de grootse wederopbouwplannen met enige bombarie gepresenteerd door Bureau Voorlichting van de gemeente Rotterdam.
Vierentwintig jaar later kwam er een update. In deze tweede En Toch… film zagen we wat er inmiddels allemaal bereikt was, hoe Rotterdam weer een Grote Stad die LEEFT! was geworden.
Maar rond die tijd vonden ook meer kritische stemmen hun weg in de film. Langzamerhand kwam de burger aan het woord. Aan de hevige discussies en de zoektocht naar stedebouwkundige identiteit is nog altijd geen einde gekomen.
Rotterdam! …En nu? is de derde episode in de reeks. Een vrolijke filmsuite voor mensen met een hart voor de geschiedenis van Rotterdam.

De film draait tussen 16 mei en 19 juni 2016 in Kriterion, Groothandelsgebouw, bovenaan ‘De Trap’.
Vertoningsschema

https://vimeo.com/169995548

Related articles

Straatinterviews Liever een Origineel Advies

Liever Een Origineel Advies is een bureau gespecialiseerd in opinie-onderzoek onder jongeren. Het bureau maakt veel gebruik van het straatinterview. De filmpjes worden vaak gebruikt tijdens presentaties en congressen, en soms de dag van de opname gemonteerd. De Elektronische Overheid is een van die filmpjes, in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken   https://vimeo.com/61176442

Read More
-->